السبت، يوليو 14، 2012

İSLAMÎ İLİMLERİ ARAŞTIRMA VE YAYMA VAKFI

İSİLAY VAKFI LÜTFİ DOĞAN

.

Başkanlığını Diyanet İşleri Eski 

Başkanı Lütfi Doğan’ın yaptığı İslami 
İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı (İSİLAY) 1987’de kurulmuştur. Merkezi Keçiören’dedir.


Kuruluşundan günümüze hizmetlerini İslami İlimleri Araştırma ve Yayma üzerine yoğunlaştıran vakfımızın gayesi;

İslami ilimleri, araştırıp incelemek, her türlü neşriyat yapmak, ilim adamı ve araştırmacılar yetiştirmek, eğitim, kültür, sağlık, sosyal ve iktisadi kurumlar kurmak, kurulmuş olanlara ortak ve yardımcı olmaktır.
Vakıf bu gayeyi gerçekleştirmek için;


  • Türkiye’nin ilmi ve kültürel alanlardaki gelişimine destek olmayı, İslamî İlimlerde bilgili ve donanımlı gençlerin yetişmesine maddeten ve manen katkıda bulunmayı,
  • Eğitim, öğretim alanlarında tesisler kurmayı ve kurulmuş olanları desteklemeyi,
  • İnsanlar arasında sosyal ve ekonomik açılardan yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamayı; bu amaçlara yönelik faaliyetlerde bulunmayı,
  • Milli, manevi, tarihi ve kültürel değerleri araştırmayı, geliştirmeyi, korumayı, yaşatmayı; bu suretle milli ve manevi değerlerimizin güçlenmesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

 Kuruluşundan itibaren vakfımızda öğrencilerin, 
akademisyenlerin ve din görevlilerinin katıldığı 


ilmi faaliyetler yürütülmektedir.
İslamî İlimleri Araştırma Ve Yayma Vakfı, 

öncelikle Balgat’ta İslamî İlimlere yönelik zengin bir kütüphane oluşturmuş ve milletimizin 

hizmetine sunmuştur.
Vakfımızın faaliyet alanlarından biri de İslamî ilimlere yönelik yayın faaliyetleridir. Bu alanda vakfımız ilim dünyasına pek çok eser kazandırmıştır.
Vakfımız lisans ve lisansüstü öğrencilerine düzenli olarak burs temin etmektedir.
İSİLAY 1993 yılında İslami ilimlere yönelik eğitim faaliyetlerini geliştirmek üzere Bedir Külliyesi adı altında Keçiören’de bir eğitim tesisi kurmuştur.
Vakfımız, kuruluşundan itibaren binlerce öğrenciye iaşe, ibate ve eğitim-öğretim hizmetleri sunmaktadır. Vakfımız, MEB’e bağlı kırk kişilik kapasitesi olan  özel yüksek öğrenim erkek öğrenci yurdunu hizmete açmıştır.

 IVakfımız, Keçiören’deki merkezinde 2006 yılından itibaren eğitim hizmetlerini daha sistemli ve düzenli yürütülmesini sağlamak üzere İlahiyat Araştırmaları Merkezini kurmuştur. Merkezimizde kütüphane, konferans salonu, seminer ve proje-araştırma odaları yer almaktadır.
Geçmişten günümüze vakfımızın faaliyetlerine katılan öğrencilerimizden; 80 öğrenci yüksek lisans, 16 öğrenci doktora düzeyinde eğitimlerini tamamlamıştır. Pek çoğu da  halen lisans ve lisansüstü eğitimlerini -master ve doktora düzeyinde- başarıyla sürdürmektedirler.
İSİLAY Vakfı bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada hizmetlerini daha iyiye ve daha güzele ulaştırma yolculuğunu sürdürecektir.


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق